Jutarnji program

U 4500 porodica smešteno je 6000 dece bez roditeljskog staranja. Njih 650 je u institucijama socijalne zaštite. Potrebni smo toj deci. U narednim danima pokažete i dokažete - "Koje je boje srce tvoje". Baš to je i naziv humanitarne kampanje organizacije SOS dečija sela Srbije. U gostima nam je Katarina Krstajić.

Lakoća sticanja znanja zavisi pre svege od toga koliko zagrejete stolicu, ali naučna dostignuća sama po sebi otvaraju i mogućnost i potrebu za novim metodama usvajanja znanja, unapređenjem nastave, pre svega u oblasti prirodnih nauka. To je tema konferencije koja se trenutno održava u Beogradu, a najnovije trendove prenosi nam Dobrivoje Erić, rukovodilac Odeljenja za međunarodnu saradnju u Centru za promociju nauke.

U njegovih deset godina stalo je šest titula prvaka Vojvodine, više od 300 medalja, pehara. Bio je i najmlađi osvajač prve kategorije... Neke od prvih reči bile su mu šah, rokada, šeh. U studio nam dolazi sa poslednjom tutulom osvojenom na prvenstvu Vojvodine. Marko Milanović naš gost ovoga jutra.

Muzikom završavamo Jutarnji program. U gostima nam je Branimir Bane Đokić, umetnik na harmonici. Dugogodišnju karijeru čine brojni nastupi širom Srbije, ali i sveta, hiljade minuta muzike i aranžmana, 35 godina vođenja narodnog ansambla RTS-a i još mnogo toga.

voditelj: Sanja Dragićević Babić
urednik: Duško Nikolić

broj komentara 0 pošalji komentar