Ovo je Srbija

Raspisan konkurs za upis u vojne škole. O uslovima konkursa, školovanja i usavršavanja govoriće gost emisije pukovnik Slobodan Đukić.

Zahvaljujući saradnji sa trgovinskim lancem „Tambovski sad” iz Rusije, srpski poljoprivrednici imaće šansu za izvoz veće količine voća i povrća na to tržište. Do kupaca u Rusiji, srpski proizvodi stizaće samo ukoliko se proizvođači ujedine i obezbede tražene količine proizvoda.

Posle četvrt veka provedenih u Australiji, Marko Srdanov se sa porodicom vratio u Srbiju. Na imanju u Jovcu kod Kraljeva proizvodi džin i tvrdi da se od tog posla može pristojno živeti.

Prema narodnom verovanju, ukoliko medved na Sretenje izađe iz jazbine i vidi svoju senku, zima će potrajati još šest nedelja. O medvedima, ali i drugim divljim životinjama na planini Jadovnik kod Prijepolja, već godinama brinu članovi Udruženja građana. Postavili su hranilišta i video-nadzor.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije: Dragana Živojnović i Dane Ilić

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

 broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]