Oko magazin: Stadion "Asim Ferhatović Hase" - Nedelja kad je došao Dodik

O zvižducima u Sarajevu ali i tome da li je Cipras pristao da bude sve što su hteli ili je na vlasti u zemljama poput Grčke i Srbije moguće voditi samo jednu politiku?

Evropski omladinski olimpijski festival ove godine održava se u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Ove nedelje na pun stadion Koševo, koje se danas zove "Asim Ferhatović Hase" došao je Milorad Dodik. Trenutno prvi čovek Bosne i Hercegovine otvarao je festival sporta a dočekao ga je festival zvižduka Sarajlija. Da li zato što Dodik ovaj grad zove Bliskoistočno Sarajevo ili je ovo uobičajen doček za predstavnika Republike Srpske? Kome se još zviždalo a kome aplaudiralo na Koševu i šta nam to govori o budućnosti nama susedne države?

Nakon svih ovih godina završen je i spor oko imena našeg južnog suseda - Severne Makedonije i sada se utrkuju ko će da predloži Nobelovom komitetu da nagradi Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva. Aleksis Cipras tako je izgleda veoma blizu ulaska u istoriju ali iz sasvim drugačijeg razloga nego što su se Grci i ne samo Grci nadali pre 4 godine. Da li je Cipras pristao da bude sve što su hteli ili je na vlasti u zemljama poput Grčke ili i Srbije moguće voditi samo jednu politiku?

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]