Oko: Progon pušača ili pravda za nepušače

Svetska zdravstvena organizacija preporučila je Srbiji da potpuno zabrani pušenje na javnim mestima. Ako Srbija usvoji preporuku pušenje će biti zabranjeno u zatvorenom prostoru u svim javnim objektima, uključujući i kafiće i restorane.

Da li će biti proterane i elektronske cigarete? Da li slike smrtonosnih bolesti na paklicama cigareta mogu smanjiti broj pušača? Koliko se poštuje Zakon o zaštiti stanovnika od izloženosti duvanskom dimu donet pre 9 godina.

O svemu što muči pušače i nepušače u emisiji Oko govore: Žarko Paspalj, košarkaš, Zoran Radovanović, epidemiolog i Srmena Krstev, predsednica Republičke komisije za kontrolu duvana.

Voditelj Ana Manojlović.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 03. feb 2019, 08:45) - anonymous [neregistrovani]

U Australiji je svuda na snazi zabrana pusenja, i nista lepse od toga, niti....

....se neko zbog toga - buni!!! A, ovi koji su protiv ovog pozitivnog i hvale vrednog predloga zakona, neka svoju filozofiju okace - macku o rep!!!

(petak, 01. feb 2019, 17:41) - anonymous [neregistrovani]

bravo

napravićete da fabrike duvanskih proizvoda koje su kupili stranci napuste Srbiju i proizvodnju izmeste u Rumuniju i Bugarsku pa će nepušači propušiti od muke a država će morati da im obezbedi novčana primanja. Stvaramo socijalne slučajeve iako ih imamo preko glave. Pušenje je stvar ličnog izbora. Bilo bi dobro da ovi što se brinu o zdravlju pobodu iste takve simbole po njivama i zemljištu koje je bombardovano osiromašenim uranijumom ili da podnesu tužbe protiv onih koji su nas tim bombama gadjali.

(petak, 01. feb 2019, 15:03) - anonymous [neregistrovani]

Прогон?

Кад су људи дошли на цивилизацијски ниво да не врше нужду где стигну (зато што је нездраво за околину и смрди), није било потребна репресија да се то спроведе.

Време је за помак на нови цивилизацијски ниво!

(petak, 01. feb 2019, 15:02) - Joco [neregistrovani]

Zabrana

U Sloveniji takav zakon važi već godinama, mada u početku je bilo dosta otpora pogotovo ugostitelja ali leti se i onako puši u baštama ili ispred lokala a zimi postavljaju plinske ili električne grejače pa i daju neka ćebenca ko sedi vani da se umota preko krila.Uglavnlm zakon se poštuje od početka i sad je svima pouk.Zamislite u nekom radnom prostoru gde radi više ljudi pa recimo petoro puši a petoro ne.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]