Kulturni dnevnik

Gost je reditelj Miroslav Terzić. Njegov film "Šavovi" biće prikazan u programu "Panorama" prestižnog Berlinskog filmskog festivala.

Počinje "DOK" - novi festival dokumentarnog filma. Do 3. februara gledaoci će imati priliku da vide 20 dugometražnih filmskih ostvarenja raspoređenih u 4 programske celine.

U Muzeju narodnog pozorišta dodeljene su nagrade "Muzika Klasika". Nagrada za izuzetan doprinos umetničkoj muzici u 2018. godini pripala je Biserki Cvejić, najbolji muški izvođač je flautista Ljubiša Jovanović, a najbolji ženski izvođač sopran Jasmina Trumbetaš Petrović.

Na koncertu iz ciklusa "Kolarac tvoj svet muzike" su u Kolarčevoj zadužbini nastupili pijanisti Aleksandar Madžar i Aleksandar Meljnikov. Svirali su dela Sergeja Rahmanjinova.

32 godine nakon poslednjeg nastupa legendarna Korni grupa je održala koncert u Baogradu. Korni grupa je osnovana 1968. godine, objavili su šest albuma, i snimili veliki broj hitova.

U ustanovi kulture "Stari grad" održan je poetski performans pod nazivom "Glasovi u prostoru" i "Avangarde će uvek postojati" na kojem su učestvovale četiri pesnikinje i jedna teoretičarka poezije.

U bečkom Muzeju Katedrale Svetog Stefana otvorena je izložba dela sakralne i profane umetnosti koja temu rane iz jevanđelja po Jovanu suočava sa ranama ljudi našeg vremena, od telesnih, preko društvenih do simboličkih.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Olivera Milošević
Realizacija: Sanja Redžić
Montaža: Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]