Kulturni dnevnik

Na konferenciji za novinare u novom scenskom prostoru Radionica Narodnog pozorišta, najavljen je početak proba drame Nečista krv Borisava Stankovića, u režiji Milana Neškovića i opere Koštana Petra Konjovića, u režiji Juga Radivojevića.

U Šangaju je izvedeno delo Branke Popović Na tom veoma dalekom mestu za simfonijski orkestar. Kompozicija je narudžbina Šangajskog konzervatorijuma, a pisana je za stare kineske instrumente erhu i jang ćin. U maloj sali Kolarčeve zadužbine predstavljena je knjiga Todora Kuljića Prognani pojmovi - Neoliberalna pojmovna revizija misli o društvu. Povodom obeležavanja 150 godina postojanja Narodnog pozorišta, Kulturno-umetnički program Radio-televizije Srbije emituje dokumentarno-igrani serijal Narodno pozorište u 10 činova. Deseta, poslednja epizoda zove se Garderoberka. U ovoj epizodi svoju poslednju ulogu odigrao je Predrag Ejdus. U okviru takmičarskog progama Fokus Evropa na predstojećem FEST-u biće prikazan film Veran čovek Luja Garela sa Leticijom Kastom u naslovnoj ulozi. Nakon filma S/Kidanje iz 2013. godine, pred gledaoce stiže još jedno ostvarenje reditelja Koste Đorđevića, film Reži. Tim povodom, Kosta Đorđević je večeras u Kulturnom dnevniku.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Goran Tomić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]