Oko: Onamo, namo - gde večno sunce sja

Zašto celu državu Crnu Goru ljulja jedan profil na Instagramu, kako su Grci našim južnim susedima izglasali ime Severna Makedonija i da li je poslednja nada unitarista iz Sarajeva to što je Republika Srpska nedavno ušla u „Klub 27".

Naš južni sused ipak će se zvati Severna Makedonija. Sa tri glasa više od potrebne većine Grčka je danas usvojila Prespanski sporazum i tako razrešila 27godišnji sukob oko imena države čiji je glavni grad Skoplje.

Ime je izgleda postalo problem i kod zapadnih suseda, naime Bakir Izetbegović je napetost u Federaciji izgleda pokušao da prenese na nivo Unije i to željom da se ukine ime: Republika Srpska.

U Crnoj Gori pak nema problema sa imenima a ni sa opozicijom, koja više ne spava ni u zatvoru, ni u parlamentu ali zato državu trese afera Koverat, odnosno informacije koje o predsedniku Đukanoviću iz Londona pušta biznismen Duško Knežević.

O vrućim regionalnim temama ove zime govore:

Muharem Bazdulj, pisac

Đuro Radosavović, pisac

Aleksandar Apostolovski, novinar

Autor emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]