Ovo je Srbija

Da li je i dalje na snazi vanredna situacija u Ivanjici i kakva je prohodnost puteva ka Ljuboviji. Ima li dovoljno drva za ogrev i uglja na stovarištima u Pirotu i po kojoj ceni? Da li su radijatori u Kruševcu, napokon, topli?

Fabrika obuće iz Italije koja je pre četiri godine otvorila pogon u Južnom Banatu sad zapošljava 400 ljudi koji dnevno proizvode 2.000 pari obuće. Zakupljeno je novo zemljište i na proleće počinje izgradnja još jedne hale od 1.200 kvadratnih metara.

Gde pohađaju nastavu učenici jedine škole u Despotovcu, čija zgrada se rekonstruiše?

Zvona na šabačkoj crkvi prvi put su se oglasila 1829. godine, kada je nekadašnji zapovednik nahije, Jevrem Obrenović, dobio sina Miloša. U Šabac je stigao prvi klavir, fijaker, prozorsko staklo, ali i mnogi elementi zapadnoevropskog slikarstva, zahvaljujući Pavlu Simiću. Dva veka od njegovog rođenja, Šapčani ga se sa ponosom sećaju.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Ljiljana Ivanović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]