Kulturni dnevnik

Opera i teatar Madlenianum obeležava dvadeset godina od prve premijere. Komična opera "Tajni brak" Domenika Čimaroze, izvedena je na sceni 1999. godine. O planovima i repertoaru ove kuće, govori gost Kulturnog dnevnika, direktor Andreja Rackov.

Matica srpska, na tradicionalnoj Svetosavskoj besedi, dodeljuje Povelje za negovanje srpske jezičke kulture. U Kulturnom dnevniku govorimo o programima ove institucije. U emisiji i o planovima Spomen-zbirke Pavla Beljanskog za 2019. godinu, kao i o repertoaru Srpskog narodnog pozorišta u novoj kalendarskoj godini. U emisiji proveravamo kako teku pripreme Novog Sada za 2021. godinu, sa kakvim izazovima se buduća Evropska prestonica kulture suočava i u kojoj meri ova titula određuje kulturne programe i utiče na kulturnu politiku. U emisiji i o Politikinoj nagradi za najbolju izložbu u 2018. godini, kao i o drugim aktuelnostima iz sveta kulture koje su obeležile ovaj petak.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

urednik Snežana Stamenković Jojić
realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]