Kulturni dnevnik

Povodom resitala 24. januara u Galeriji SANU, gost Kulturnog dnevnika je pijanista Aleksandar Sinčuk.

Vladimiru Tabaševiću za roman "Zablude Svetog Sebastijana" uručena je ovogodišnja NIN-ova nagrada za najbolji roman u svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke, a u Studentskom kulturnom centru u Beogradu održan je koncert soprana Ljudmile Popović i pijanistkinje Milice Ilić. Predstava "Otac" nastala po delu Augusta Strindberga u režiji Marka Misirače premijerno je izvedena u Kragujevcu u Knjaževsko-srpskom teatru. U Subotici u pozorištu Kostolanji Deže premijerno je odigrana predstava "Fakultet za pozorišnog gledaoca", po tekstu Ištvana Tašnadia u režiji Andraša Urbana. Na Kolarcu u okviru programskog ciklusa "Poezija uživo" organizovano je pesničko veče akademika Ljubomira Simovića. Kulturni dnevnik predstavlja knjigu Vesne Kapor, pripovednu zbirku lirske proze "Venac za oca" i vodi Vas u Veltam Forest, londonsku prestonicu kulture u 2019. godini.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]