Oko ekonomije: Od Putina 660 miliona evra

Od gasa preko brze pruge do inovacija

Nakon posete ruskog predsednika Putina Srbiji - jedno od ključnih pitanja je šta znače sporazumi vredni 660 miliona evra? Potpisan je 21 sporazum, koji se tiču železnice, energetike, inovacija, digitalizacije, obrazovanja, socijalne zaštite.

Rusija je za Srbiju četvrti spoljnotrgovinski partner i u uvozu i u izvozu i rusko tržište je veliki potencijal za srpska preduzeća koja ga nisu iskoristila. Do sada.

Da li su ekonomske veze dve zemlje jače, koliko je tržište Rusije bliže, a Srbija energetski sigurnija? Da li je presudna politička podrška ekonomskoj saradnji i šta Srbija treba da uradi kako bi privukla ruske investitore, neka su od pitanja koja se nameću nakon susreta dvojice predsednika - Srbije i Rusije.

O tome govorimo u emisiji Oko ekonomije, a gosti su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i Miroljub Jevtić, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]