Kulturni dnevnik

Zatvoren je 12. Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf u Drvengradu, na Mokroj Gori, koji je okupio mlade filmske stvaraoce i velikane svetskog autorskog filma.

Jedna od naših internacionalno najuspešnijih umetnica fotografije, Vesna Pavlović, u galeriji Artget izložila je radove koji su vizuelno istraživanje fotografskog arhiva Muzeja Jugoslavije. Najprestižniji festival pozorišne komedije biće tradicionalno održan po 44. put, od 20. do 27. marta u Jagodini, uz prisustvo brojnih slavnih glumaca i bogat prateći program, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. U Kulturnom dnevniku predstavljamo vam autobiografsku priču Marks i lutka francuske književnice iranskog porekla Marjam Mađidi, koja je pre dve godine ovenčana Gonkurovom nagradom za debitantski roman. Preko 600 sati BBC-ijevog dokumentarnog materijala iz Prvog svetskog rata reditelj Piter Džekson obradio je uz pomoć najsavremenije tehnologije i napravio jedinstven dokumentarni film. Povodom obeležavanja 25 godina umetničkog rada, tenor Zoran Todorović će održati Gala koncert na Velikoj sceni Madlenianuma u petak, 18. januara. Tim povodom, on je gost Kulturnog dnevnika.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]