Profesionalci: Andrej Merzlikin, glumac

Rođen je 1973 godine. Jedan je od najboljih i najpoznatijih ruskih glumaca. Diplomirao je na Institutu za kinematografiju Gerasimov u Moskvi, najprestižnijoj ruskoj akademiji za pozorište i film.

Kao student igrao je u filmu Kako sam proveo leto. Za ulogu u tom filmu dobio je nagradu na Međunarodnom studentskom festivalu. Posle diplomiranja igrao je u međunarodnom pozorišnom projektu Hotel Evropa na scenama najznačajnijih evropskih pozorišta. Široku popularnost stekao je posle  uloge Dimona u kultnom ruskom filmu Bumer. U filmu Nikite Mihalkova Varljivo sunce 2 igrao je zapaženu ulogu tenkiste Nikolaja.

Visoke glumačke domete potvrdio je u ratnom spektaklu Tvrđava Brest i filmu Nećemo se opraštati gde je igrao glavne uloge. Kritičari ocenjuju da je Merzlikin glumac koji sa podjednakim uspehom igra pozitivne i negativne karaktere.

eoma zapažene glavne uloge imao je i u filmovima Tenk, Zelena kočija i Boris Godunov. Različite uloge igrao je i u najpopularnijim ruskim televizijskim serijama. Redovno igra i u najpoznatijim moskovskim pozotištima. Dobitnik je više ruskih i međunarodnih nagrada. Otac je četvoro dece i živi u Moskvi.

Autor emisije Dragan Stanojević 

broj komentara 0 pošalji komentar