Kulturni dnevnik - specijal muzika

Specijalno izdanje Kulturnog dnevnika posvećeno je muzici i značajnim autorima, temama i događajima kod nas i u svetu.

Prenosimo atmosferu sa prvog ovogodišnjeg koncerta održanog na Kolarcu, na kojem tradicionalno nastupa laureat ArtLink nagrade - Najperspektivniji mladi umetnik. Govorimo o  koncertu Bilje Krstić u Studiju 6 Radio Beograda. O prošloj godini i domaćoj pop i rok sceni, za specijalno izdanje Kulturnog dnevnika govori Petar Janjatović, rok kritičar. Podsećamo vas na tempo muzičkih događaja u 2018. Izdvajamo najznačajnije festivale, koncerte, izdanja i umetnička imena.

Novogodišnji koncert Bečkih filharmoničara je bez premca najpopularniji novogodišnji koncert na svetu. Dela muzičke dinastije Štraus direktno se prenosi u skoro sto zemalja širom sveta. Vodimo vas ekskluzivno na mesto gde se glamur i magija stvaraju - na generalnu probu u bečki Muzikferajn.

Gost muzičkog izdanja Kulturnog dnevnika je kompozitor Ivana Stefanović, dobitnica naše najznačajnije - Mokranjčeve nagrade za radiofonsku poemu "Veliki kamen" koja je nedavno predstavljena i publici u Nemačkoj i emitovana na radiju u Hrvatskoj. Naša gošća je krajem prošle godine nagrađena "Vitezom poziva" priznanjem za pojedince koji su odgovorno i profesionalno obavljali svoj posao.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Nikola Manić i Jovana Filipović

broj komentara 0 pošalji komentar