Ovo je Srbija

Kada će i na koji način biti izmešten industrijki otpad iz jedne od lozničkih fabrika u stečaju. Skladištenje cijanidne soli u halama fabrike predstavlja potencijalnu opasnost po životnu srednu. Izveštava Slavica Džinović.

Na koji način odluka prištinskih vlasti o uvođenju taksa od 100 odsto na robu iz Centralne Srbije utiče na poslovanje firmi čiji su vlasnici Albanci sa juga Srbije, proveravaju naši dopisnici iz Pčinjskog okruga.

Meštani Manjka kod Vladičinog Hana protive se najavljenoj izgradnji minihidroelektrana jer, kako kažu, u njihovom kraju nema velikih reka, pa će izgradnja elektrana ugroziti biljni i životinjski svet. Više u priči Danice Mirić iz Vranja.

Povodom Dana Opštine Knić, učenici Muzičke škole "Doktor Miloje Milojević" premijerno su izveli svečanu pesmu za koju je tekst napisao Marko Marković iz Ljuljaka. Spot za pesmu sniman je u Boraču i okolini Knića. Za samo tri dana snimak je pogledalo više od dvadeset hiljada korisnika društvenih mreža. Izveštava Bojana Delibašić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Ljiljana Ivanović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]