Наука у покрету Европска абораторија вештачке интелигенције

Живимо у време интеграције физичких, биолошких и сајбер система, у раздобљу интернет ствари у интернет стварности. Свет који познајемо убрзано се преводи у дигиталне податке. Једино вештачка интелигенција може да укршта и анализира море информација чије стварање је омогућила технолошка револуција.

Како то утиче на наше животе? Како изгледа дигитална стварност човека са погледом на блиску будућност у контексту развоја вештачке интелигенције? - само су нека од питања на која одговоре траже научници и уметници.

Ова епизода серијала "Наука у покрету" која носи назив "Европска лаобраторија вештачке интелигенције" бави се управо одговором на ова актуелна питања представљајући истоимени пројекат на коме учествује 13 институција из 11 земаља међу којима је и Центар за промоцију науке из Србије. Гледаоци ће имати прилику да заједно са групом српских професионалаца из домена науке, образовања, уметности и медија, посете Лабораторију будућности у Арс Електроници у аустријском граду Линцу, Галерију "Капелица" и "Кућу експеримената" у Љубљани, као примере иновативних институција чији се рад базира на споју науке, нових технологија и уметности.
Емисија је реализована у сарадњи са Центром за промоцију науке из Београда, а део видео материјала је уступила Арс Електроника из Линца.

Уредница: Јелена Мицић
Монтажерка: Милица Живановић