Мансарда, Кики

Мансарда је место где се окупља комшилук. Стан у поткровљу је место где се преплићу приче из живота наших јунака, а они су различитог животног доба и баве се разним пословима.

У серији свако има своје место - сви су главни ликови, па ипак се све врти око Вере, а она је - глува. То што је она таква није ни отежавајућа, а ни олакшавајућа околност, она је просто део комшилука који се воли и слаже.

Скоро сви ликови са мансарде су ту. Нормално, прошло је пет година, али карактери наших главних јунака нису се изменили. Кућни савет заседа, а на дневном реду је, организација дочека Маркове девојке Кики. Гвозден, Круна и Вера чекају је на аеродрому, а ипак се они ту не налазе...

Глумци у серији су: Вера Јовановић, Светлана Бојковић, Миша Јанкетић, Слобода Мићаловић, Аљоша Вучковић, Милић Вукашиновић, Ана Маљевић, Драгиња Милеуснић, Соња Живановић, Марина Лазаревић, Никола Фишековић, Срђан Јовановић, Марко Стојановић али и деца из школе за ученике оштећеног слуха "Стефан Дечански".
Аутори серије су: Уредник и извршни продуцент: Косовка Ивковић-Бобић, сценаристи: Наташа Дракулић и Александар Ђаја, сценограф Драшко Ивковић, костимограф Далибор Стојићевић, монтажер Милина Тришић и директор фотографије Периша Ђинђић. Редитељ је Филип Чоловић.