Војкан Борисављевић – Моја одисеја

Војкан Борисављевић је у својој преко пет деценија дугој каријери компоновао више од 500 композиција за најпознатије уметнике некадашње Југославије, од којих смо неке чули на концерту који је одржан 22. марта 2018. године на Великој сцени Народног позоришта у Београду.

Песме као што су: Одисеја, А сад адио, Љубав је само реч, само су део огромног опуса Војкана Борисављевића, који је компоновао музику и за бројне телевизијске серије: Врућ ветар, Сиви дом, Санта Мариа делла Салуте, као и за филмове: Вишња на Ташмајдану, Војникова љубав, Смрт господина Голуже, Кућа поред пруге, Ноћ у кући моје мајке, Лајање на звезде, али и за позоришне представе. Посветивши живот музици, Војкан Борисављевић је оставио неизбрисив траг у српској музичкој историји, пре свега као композитор и диригент, а онда и као аранжер, продуцент, музички уредник на програмима Радио-телевизије Србије. Каријера овог уметника овенчана је бројним наградама.

На овом концерту наступили су: Лео Мартин, Јадранка Јовановић, Душица Новаковић, Жарко Данчуо, Јасна Злокић, Душан Свилар, Бојана Стаменов, Раде Марјановић, Драгољуб Бајић, Нада Павловић, Дејан Максимовић, Небојша Дугалић, Војин Ћетковић и Жељко Самарџић, уз пратњу Уметничког ансамбла Министарства одбране Станислав Бинички и под диригентском палицом Војкана Борисављевића.