Borderland Soundtrack – Ја сјећам се, 05. емисија

Упркос мржњи већине, последицама ратова и "тврдим" границама на Балкану музичари и њихова публика обнављају покидане везе. Били су то емотивни сусрети који су носили много значајнију поруку од оне музичке.

Словенија се јавља као неутрална територија на којој се организују први концерти рок музичара из Србије и Хрватске. Значајан је био и први заједнички концерт у Сарајеву за обнову железничке станице на којем први пут заједно наступају бендови из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Истакнут је и значај "Art & Music" фестивала у Пули као једине "слободне територије" у Хрватској током деведесетих година, прво за словеначке и хрватске бендове, а потом и за српске. У овој епизоди говоре: Ненад Марјановић Фриц (КУД Идијоти), Анте Перковић, Игор Башин, Петар Јањатовић, Миле Кекин (Хладно Пиво), Владимир Козбашић Пећинко, Владимир Радусиновић Радуле (Atheist Rap), Бранко Голубовић (Гоблини), Лука Бенчић (My Buddy Moose), Дарко Рундек, Срђан Гојковић Гиле и други.

Серијал документарних ТВ емисија Borderland soundtrack ауторке Бранкице Драшковић бави се улогом и значајем музике у култури отпора и развојем културне сарадње на постјугословенском простору из угла неколико генерација музичара које воде исте вредности у том ангажману.

број коментара 0 Пошаљи коментар