Тито, Стаљин две нијансе црвене-2.емисија

Шта је било у позадини раскола између двојице комунистичких лидера, Тита и Стаљина? Како је Броз реаговао када је прочитао Резолуцију Информбироа у којој се он и најуже руководство оптужују да су антисовјетска клика шпијуна и страних плаћеника?

Да ли је Југославији заиста претила опасност од совјетске инвазије, колико је Западу тај сукоб одговарао и колико се Тито приближио Западу? Ко је одговоран за тортуру на Голом отоку и у другим логорима за "преваспитавање" Ибеоваца - Југословена који су сматрани стаљинистима, непријатељима Партије и Тита.

Колико је људи заиста ухапшено и да ли је Удба касније смањивала тај број да би умањила и размере свог злочина; колико је мртвих на Голом отоку? Зашто је и фудбалска утакмица између Совјета и Југословена 1952. год. сматрана двобојем Тита и Стаљина? Шта је Тито поручио Стаљину у писму које је пронађено одмах након смрти совјетског вође, на његовом радном столу? Колико има истине у тезама да су један другог покушали да ликвидирају и кога је прво контактирао шеф совјетских тајних служби Лаврентије Берија у тренутку када је Стаљин умирао?

Ауторка - Светлана Јанићијевић