Нови почетак-10.емисија

Маријана и Томислав Блаженковић одрасли су и упознали су се у селу Моровић поред Шида. Покушали су заједнички живот и у већим градовима попут Панчева али их је одувек привлачио повратак у село.

Када је Томислав добио понуду за посао одржавања шума у селу Српска Црња, одлучили су да напусте град. Ипак, како није имао услова за куповину куће, живели су као подстанари. Убрзо по доласку се и венчали и направили свадбу. Након пријаве за нашу емисију и на конкурс Министарства за бригу о селу, Марија Вељковић је због овог брачног пара отишла у општину Нова Црња да се распита око слободних и напуштених кућа. Добила је информацију да их је у овој општини, нажалост, на претек. Зато је водитељка серијала "Нови почетак" лако и за кратко време пронашла три породична објекта од којих ће Мирјана и Томислав изабрати једну у којој ће започети свој нови живот. У договору са Блаженковићима, Марија је успела да обезбеди и саднице лешника, јер су желели да им додатни породични бизнис буде гајење управо овог коштуњавог воћа, које има добру тржишну цену.

И то није све чиме ће тим емисије и овој породици улепшати нови животни почетак, у новој кући и у новим, бољим животним условима - уприличиће им још једно изненађење.