Остави све и читај-Станко Црнобрња

Књига неће нестати, нити је угрожена, каже, између осталог, редитељ, публициста и професор Станко Црнобрња у овом издању емисије "Остави све и читај". Анализирајући статус књиге у дигиталној ери и медијском изобиљу, он закључује да књига само мења агрегатно стање и тражи нова савезништва са електронским медијима.

Поред питања о последицама ширења медијских платформи и друштвених мрежа, Станко Црнобрња у разговору са ауторком емисије Горицом Зарић разматра и питања садржаја, моћи и функције телевизијског медија у новом контексту и његовог утицаја на развој културе и образовања. У вези са тим, Станко Црнобрња процењује и степен слободе медија, вредност информације и медијску писменост у нашој друштвеној заједници.

Говорећи о сопственој везаности за књигу и читање, Станко издваја утицај који су америчка и наша литература имале у његовом животу, а емисија Остави све и читај подсећа на његове књиге Естетика телевизије и нових медија, Нови медији и друштвене мреже, Како је створен Покрет несврстаних.