Читај ми!

Око магазин-8.4.2020. Радомир Антић, било једном у Ј. Африци

Милан Лане Јовановић и Милош Kрасић о “Мистеру”

Заувек твој, капитен. Тако се од Радомира Антића опростио Дејан Станковић, капитен репрезентације Србије, која је, можда уз мало више среће, могла да направи можда и највећи успех у историји српског фудбала.

Радомир Антић у Јужној Африци успео је да победи Немце. И ко зна како би изгледало то светско првенство да је Србија успела да прође у други круг. О мањку среће на том првенству и о Радомиру Антићу за РТС говоре неки од најбољих играча тада - Милан Јовановић и Милош Kрасић.

Десет хиљада умрлих, скоро 100 хиљада заражених. То су бројеви који ових дана долазе из Француске. Та земља доспела је на друго место по броју заражених коронавирусом, одмах иза Америке. Док француске компаније раде на вакцини против коронавируса, поједини угледни лекари трагају за лековима који би можда могли да ублаже симптоме. У емисији погледајте причу о корони у Француској.

Фотографије које ће васкрснути Србију - тако су западни медији пре једног века описали фотографије Ристе Марјановића, које су потпуно промениле поглед запада на оно што се у Србији дешавало током Првог светског рата. Прошло је пола века од смрти једног од најчувенијих српских фотографа. У емисији погледајте причу о њему.