У ходу- Депресија

Ако се на тренутак заинтересујете на интернет претраживањима за реч "Депресија" изаћи ће вам бескрајан списак познатих личности из света, који су на неки начин били захваћени овим обољењем, и немају никакав проблем да о томе причају, али не и у Србији.

У Србији о тој теми говоре искључиво лекари, као да се то дешава негде другде и неком другом, али статистике показују потпуно различиту слику.

У Србији ово обољење спада међу водећим поремећајима здравља, последњих десет година. Све више младих људи је на антидепресивима... Чини се, све више радимо како би нам било боље, а све смо даљи од своје суштине...
Један мој саговорник је рекао "Када изгуби себе, човек психолошки умре. То је та претерана цена, коју не мора да плати. Толико удаљавање од себе је не само непотребно, него може бити и "краљевски пут" у несрећан живот. Оно је у неком делу нужно... Неку цену овом свету морате платити. Колика је, то је тајна мудрости. Чињеница је, међутим, да се већина исувише јефтино продаје".

 

Ауторка емисије Јелена Светличић разговарала је са Иваном Ергићем бившим фудбалером, Александром Крунић слободном уметницом, Захаријем Трнавчевићем новинаром и др Миланом Милићем.

број коментара 0 Пошаљи коментар