Јованка Броз и тајне службе, 8-10

До погоршања односа између Тита и Јованке дошло је крајем 1974. и у току 1975. године. Јованка осећа да је угрожена и као Титова и као супруга председника Републике. Због тога оптужује службе безбедности, Станета Доланца и Николу Љубичића да су Титу подметнули младе и лепе масерке.

Неки Титови сарадници користе Јованкине емотивне реакције да би је приказали као параноидну личност, која може чак и физички да га угрози. Тито поново стаје у Јованкину заштиту и оправдава њене поступке, али Доланц и Љубичић траже нове начине да их раздвоје.

У овој епизоди гледаоци ће видети које су оптужбе Титови сарадници износили против Јованке како би их раздвојили.

Да ли је шеф војне службе генерал Дане Ћуић објективно реферисао Титу и изнео тачне податке у вези са Јованком?

Да ли је Јованка заиста спремала државни удар заједно са генералом Јованићем и ко ју је и због чега оптужио за такве намере?

Када је и због чега дошло до дефинитивног прекида свих контаката између Тита и Јованке?
Зашто је генерал Љубичић звао Јованкину сестру Наду на разговор? Како је изгледао последњи Титов разговор са Надом, шта јој је рекао у вези са Јованком и каква је била њена реакција на то?

У играном делу ове епизоде учествују: Снежана Савић, Небојша Дугалић, Бранислав Лечић, Драган Вујић Вујке, Милена Васић, Ненад Ћирић, Милош Влалукин и Предраг Милетић.

Продуценткиња серије је Данка Милошевић и продукција ГФЦ. Режисер је Недељко Ковачић, а аутор сценарија Светко Ковач. Наратор је глумац Тихомир Станић.