Јованка Броз и тајне службе, 5-10

У петој епизоди документарно-игране серије "Јованка Броз и тајне службе" гледаоци ће сазнати какву је улогу имала Јованка Броз у припреми афере прислушкивања, Брионском пленуму и искључивању Александра Ранковића из политичког и јавног живота Југославије.

Због чега је Тито тражио од генерала Мишковића да се из извештаја Техничке комисије изоставе делови који говоре да су озвучења рађена на основу Титовог захтева и да је Јованка била оспособљена да снима разговоре у својој канцеларији.

Посебно ће бити занимљиво да ли је заиста била озвучена спаваћа соба Јованке Броз и због чега је био толико значајан такозвани "бели телефон", који се налазио у њеној соби, ко га је и када поставио и ко је могао да га злоупотреби.

Јованка је после Титове смрти и разбијања Југославије променила мишљење о раду Техничке комисије, Брионском пленуму и Александру Ранковићу. У петој епизоди гледаоци ће добити одговор и на друга питања: шта је утицало на то да Јованка промени свој став и шта је предлагала да би се сазнала права истина о Брионском пленуму. Да ли је и Александар Ранковић променио свој став у односу на Јованку и Стеву Крајачића и да ли се Ранковић плашио да Крајачић може да изврши атентат на њега.

У играном делу ове епизоде појављују се Небојша Дугалић, Гордан Кичић и Александар Срећковић Кубура.

Продуценткиња серије је Данка Милошевић и продукција ГФЦ. Режисер је Недељко Ковачић, аутор сценарија Светко Ковач, а наратор глумац Тихомир Станић.