Пси лају ветар носи, 9-11 прва сезона

Хумористичка играна серија, по жанру комедија карактера и нарави. То је прича о мало знаном, контроверзном свету предграђа и рустикалне периферије Београда.

Главни јунак приче је Костадин Ставрић-Ставра, ситни преварант, на први поглед прек и незгодан. Он преживљава радећи све и свашта. Ипак, он није криминалац, већ само човек који покушава да прехрани породицу.

Ставри је укинут притвор. Бесан се враћа кући. Успут сазнаје да је Мика нестао без трага и гласа. Гладиола је обећао Радојици да ће му пронаћи будућег зета, а заправо, како се ближи рок који су зеленаши дали, потајно се нада и да ће од гастарбајтера успети да извуче коју хиљаду евра.
Инспектор Павловић и Јованка добијају позив за увиђај. Мушкарац, по годишту и опису сличан Мики, извучен је из Дунава након што је скочио са Панчевачког моста. Гладиола и Радојица такође стижу на место несреће. Да ли је Мика у очају решио да дигне руку на себе?
Ставра стиже кући. Убрзо за њим долази и дебели Слађан са циглама у рукама, решен да наплати дугове. Гроздана са осталим Ставрићима одлучује да, без обзира на све, стане у одбрану свог мужа.

Глумачка екипа је бројна: Тихомир Станић, Анита Манчић,Мира Бањац, Радослав Рале Миленковић, Радош Бајић,Миленко Павлов, Боро Стјепановић, Ана Сакић, Марко Живић, Иван Јевтовић, Драган Маринковић Маца, Недељко Бајић, Исидора Минић, Александар Срећковић Кубура, Данчо Чевревски и многи други.
Сценариста је Радош Бајић, редитељка Јелена Бајић-Јочић.
Серија је снимљена у копродукцији РТС-а и Контраст Студија.