Војна академија, 27. епизода

„Војна академија“, трећа сезона, премијерно је емитована на РТС 1 2017. године. Са укупно пет сезона, серија је у протеклој деценији била једна од најпопуларнијих.

Нови кадети полако улазе у рутину коју собом носи живот у касарни. Сналазе се како ко уме и може, неки се истичу знањем и спретношћу, а неки необичним понашањем и смислом за хумор. Склапају се прва међусобна познанства, зачињу будућа пријатељства, али и наговештавају могуће симпатије. Рис у мировној мисији упознаје тамнопуту Лилу Сиско, која га изненади знањем српског језика. Она је студирала у Београду, и док Зимче покушава да ступи у везу са њим преко скајпа, двоје "мировњака" усрдно ћаскају, док полећу на задатак. Зимче је тужна и сама. Те исте вечери Стошић схвата да га је Ивана напустила и без поздрава отишла на понуђени посао у Дубаију. Он, сломљен, зове Зимче на пиво. И тако, двоје нерасположених другара заврше уз кригле, јадање и ко зна шта још. Начелник Академије представља колегијуму потпуковника Панића, који је био у мировним мисијама, а убудуће ће предавати кадетима Наоружање.

Улоге тумаче: Радован Вујовић, Бојан Перић, Тијана Печенчић, Драгана Дабовић, Иван Михаиловић, Бранко Јанковић, Јелисавета Орашанин, Тамара Драгичевић, Ана Станић, Никола Ракочевић, Невена Ристић, Љубомир Бандовић и други.
Редитељ Дејан Зечевић, сценаристи Бобан Јевтић и Милан Коњевић