Прваци света, 3-12

„Прваци света“ је телевизијска серија редитеља Дарка Бајића, за коју су сценарио, по идеји Звонимира Шимунеца, написали Гордан Михић и Небојша Ромчевић.

Прича почиње 2001. године у време одвијања Европског кошаркашког првенства у Турској када је наша репрезентација освојила важно злато, али и прати све оне догађаје који су довели до освајања прве златне медаље југословенске селекције на Светском првенству, 1970. године, одржаном у Љубљани.

Невенин уредник тражи да она буде опрезна у разговорима са Небојшом, који је поред успеха у кошарци био и дугогодишњи руководилац на телевизији, због чега мора да прегледа досадашње снимке разговора . Она наставља интервју са Небојшом који прича о ривалству Црвене звезде и Партизана, али открива и своју љубавну причу. Невена је фасцинирана Небојшом у чијим причама се помиње и њен деда. Након интервјуа, Невена одлази код деде где ће и преспавати јер се посвађала са дечком.

Улоге: Страхиња Блажић, Жарко Радић, Леон Лучев, Раде Шербеџија, Невена Ристић, Александар Радојичић, Милош Биковић, Марко Јанкетић, Драган Мићановић, Радивоје Буквић, Сергеј Трифуновић, Славен Дошло, Ива Бабић, Небојша Дугалић, Јуре Хенигман, Горан Богдан, John Savage, Тамара Драгичевић, Нина Јанковић, Стефан Капичић, Игор Ковач, Роберт Курбаша, Крешимир Петар Ћосић, Лазар Ристовски, Катарина Час..