Мирис кише на Балкану, 5-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић.Прича прати судбину породице Јевреја из Сарајева у периоду од почетка Првог до краја Другог светског рата. Леон, власник часовничарске радње и његова супруга Естера, имају пет кћери-Буку, Рики, Бланки, Нину и Клару и сина Исака.

Рики се враћа са састанка са Милошем и говори Бланки да је Милош воли и да се спрема да са балетом крене на турнеју у Шпанију. Неколико дана касније, Марко долази у Београд са својим пријатељем новинаром Мирхадом из Сарајева који жели да направи велики интервју са Рики. У кафани "Три шешира" у Скадарлији Рики даје Мирхаду интервју али му прећути одговор на питање о њеном емотивном животу. Дан касније доживи овације на премијери балета "Успавана лепотица", те са Бланки, Марком и Мирхадом прославља свој успех поново у Скадарлији. На прослави им се придружује и Милош. Сутрадан ујутру Марко и Мирхад одлазе за Сарајево а у "Народном позоришту" приређен је велики коктел у Рикину част. Ту Рики упознаје и новинара Душана Антића, који је врло лепо писао о њеној игри у "Политици". Али исто вече, у ненадану посету њој и Бланки долази Милошева супруга, Нена Ранковић.
Пред турнеју за Шпанију Рики и Бланки одлазе у Сарајево. Цела породица Салом је на окупу, а ту су и Иво Валић и Шкоро. Исто вече, изненада, умире отац Леон. Након његове сахране, Клара одлази са Ивом у Загреб, а Рики на турнеју у Шпанију. Мама Естера шаље Атлету у Загреб да би га склонила од куће јер се пропио, а Бланки упознаје са Ђани Алфаном, младим сефардом из Италије, којег јој предлаже за мужа. Бланки бежи са Марком у Загреб на недељу дана, игноришући мајчн предлог. Рики се тријумфално враћа са турнеје. Милош је моли за још мало стрпљења за њихову везу. Рики разочарано одлази породици у Сарајево, где свима, пуна усхићења, прича о прапостојбини њиховог народа - Шпанији.

У главним улогама: Љиљана Благојевић, Предраг Ејдус, Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Тамара Драгичевић, Марија Вицковић, Калина Ковачевић, Стефан Бузуровић, Синиша Убовић, Игор Дамњановић, Горан Навојец, Стипе Костанић... специјални гости: Александра Симић, Бранка Шелић, Милан Вранешевић, Немања Јаничић, Данијел Сич, Радослав Миленковић...
Редитељ Љубиша Самарџић, сценариста Ђорђе Милосављевић, продуценти РТС и Синема дизајн