Читај ми!

Прваци света, 9-12

„Прваци света“ је телевизијска серија снимана у режији Дарка Бајића, по сценарију који су написали Гордан Михић и Небојша Ромчевић по идеји Звонимира Шимунеца. Прича почиње 2001. године у време одвијања Европског кошаркашког првенства у Турској када је наша репрезентација освојила важно злато, али и прати све оне догађаје који су довели до освајања прве златне медаље југословенске селекције у Љубљани 1970. године.

Небојша Поповић прекида интервју када је сазнао чија је Невена унука и тражи да види њеног деду. Невена је очајна. Веља је теши да могу да направе емисију од материјала који су снимили.

Небојша Поповић и Невенин деда се састају након тридесет година. Након тога, Небојша Поповић наставља интервју са Невеном и прича јој о утакмици у Љубљани 1970. године.

Улоге: Страхиња Блажић, Жарко Радић, Леон Лучев, Раде Шербеџија, Невена Ристић, Александар Радојичић, Милош Биковић, Марко Јанкетић, Драган Мићановић, Радивоје Буквић, Сергеј Трифуновић, Славен Дошло, Ива Бабић, Небојша Дугалић, Јуре Хенигман, Горан Богдан, John Savage, Тамара Драгичевић, Нина Јанковић, Стефан Капичић, Игор Ковач, Роберт Курбаша, Крешимир Петар Ћосић, Лазар Ристовски, Катарина Час..