Читај ми!

Јагодићи, 7-12

„Јагодићи“ је телевизијска серија из 2012. године, наставак серије Сва та равница. Радња серије је смештена у тридесете године прошлог века у банатском селу. Главни ликови су отац и његови синови, који пролазе кроз турбулентне везе.

Уз помоћ Кларе Хајрачек, Бранко успева да непримећен напусти место злочина. На фотографији коју је пронашао види се Михаљ Шијачки, тринаест година млаћи, а на другој фотографији он стоји са покладарском маском. Сумња се да је Шијачки крвави брица, али долазак Кунца и Васића на Каштел, мења ситуацију. Они тврде да имају сведока који је на месту злочина видео Бранка Јагодића. Они од Бранка траже објашњење, он се запетљава у лажима, али му неочекивано у помоћ прискаче брат Јован.

Улоге тумаче Драган Николић, Дејан Луткић, Гордан Кичић, Иван Босиљчић, Радослав Миленковић, Војин Ћетковић, Слобода Мићаловић, Славица Вучетић, Нина Јанковић, Наташа Нинковић, Горица Поповић, Милорад Мандић и други. Редитељ Мирослав Лекић.

На 3. Федису 2013. године награду за најбољи глумачки пар добили су Нина Јанковић за улогу Александре Богдановић и Гордан Кичић за улогу Бранка Јагодића. Славица Вучетић и Радослав Миленковић награђени су Повељом за запажену улогу, а Мирослав Лекић Златном антеном за режију.