Читај ми!

Јагодићи, 4-12

"Јагодићи" је телевизијска серија из 2012. године, наставак серије Сва та равница. Радња серије је смештена у тридесете године прошлог века у банатском селу. Главни ликови су отац и његови синови, који пролазе кроз турбулентне везе.

У овој епизоди доктор Бенецки саопшава Јовану истину о околностима Миличине смрти. Јован одлази код Борјане и сазнаје о својој болести коју је наследио од пртка Петра Јаконића, родоначелника племства Јагодића. У току су и договори да се на Каштелу направи соаре младих генерација старог племства и Јован тражи од Борјане да остане. Њихов однос прераста из познанства у пријатељство.

Улоге тумаче Драган Николић, Дејан Луткић, Гордан Кичић, Иван Босиљчић, Радослав Миленковић, Војин Ћетковић, Слобода Мићаловић, Славица Вучетић, Нина Јанковић, Наташа Нинковић, Горица Поповић, Милорад Мандић и други.

Редитељ је Мирослав Лекић, сценарио је написао Ђорђе Милосављевић.

На 3. Федису 2013. године награду за најбољи глумачки пар добили су Нина Јанковић за улогу Александре Богдановић и Гордан Кичић за улогу Бранка Јагодића. Славица Вучетић и Радослав Миленковић награђени су Повељом за запажену улогу, а Мирослав Лекић Златном антеном за режију.