Читај ми!

Јагодићи, 3-12

„Јагодићи“ је телевизијска серија из 2012. године, наставак серије „Сва та равница“. Радња серије је смештена у тридесете године прошлог века у банатском селу. Главни ликови су отац и његови синови, који пролазе кроз турбулентне везе.

На повратку у Каштел, Бранко и Јован проналазе убијеног Маклоша. Инспектор Кунц и поручник Васић, свако за себе, отпочињу истрагу. Сумња пада на Лајка. Бранко обавештава Кунца и Васића о нападу који је доживео, што скреће истрагу у другом правцу. Лајко користи прилику, када Мате није ту, и посећује Софију. Између њих се рађа љубав. Банкар Мител долази на Каштел у намери да уради инвентар због дугова. На Каштел долази и лепа Борјана Вранеш, спиритуалисткиња.

Улоге тумаче Драган Николић, Дејан Луткић, Гордан Кичић, Иван Босиљчић, Радослав Миленковић, Војин Ћетковић, Слобода Мићаловић, Славица Вучетић, Нина Јанковић, Наташа Нинковић, Горица Поповић, Милорад Мандић и други.

Редитељ је Мирослав Лекић, а сценарио је написао Ђорђе Милосављевић.

На 3. Федису 2013. године награду за најбољи глумачки пар добили су Нина Јанковић за улогу Александре Богдановић и Гордан Кичић за улогу Бранка Јагодића. Славица Вучетић и Радослав Миленковић награђени су Повељом за запажену улогу, а Мирослав Лекић Златном антеном за режију.