Читај ми!

Јагодићи, 2-12

„Јагодићи“ је телевизијска серија из 2012. године, наставак серије „Сва та равница“. Радња серије је смештена у тридесете године прошлог века у банатском селу. Главни ликови су отац и његови синови, који пролазе кроз турбулентне везе.

Лајко одлази у посету мистериозној лепотици коју је упознао на јахању, али му њен слуга не дозвољава да јој приђе, мислећи да није довољно господствен. Разочаран, Лајко заказује бокс меч у сеоској кафани. Бранко посећује оца, грофа Милана у Сланкамену. На повратку у Каштел упознаје лепу Александру Богдановић и њеног млађег брата. Бранко заказује састанак са Александром. На путу ка кући непознати нападач онесвешћује Бранка. Лајко побеђује Макоша у бокс мечу. На покладама се догађа још један злочин...

Улоге тумаче Драган Николић, Дејан Луткић, Гордан Кичић, Иван Босиљчић, Радослав Миленковић, Војин Ћетковић, Слобода Мићаловић, Славица Вучетић, Нина Јанковић, Наташа Нинковић, Горица Поповић, Милорад Мандић и други.

Редитељ је Мирослав Лекић а сценарио је написао Ђорђе Милосављевић.

На 3. Федису 2013. године награду за најбољи глумачки пар добили су Нина Јанковић за улогу Александре Богдановић и Гордан Кичић за улогу Бранка Јагодића. Славица Вучетић и Радослав Миленковић награђени су Повељом за запажену улогу, а Мирослав Лекић Златном антеном за режију.