Читај ми!

Монтевидео, видимо се, 2-10

„Монтевидео, видимо се!“ је последњи је наставак серије „Монтевидео, Бог те видео“!, која је редитељски првенац глумца Драгана Бјелогрлића. Ранко Божић и Димитрије Војнов, сценарио су написали по истоименој књизи спортског новинара Владимира Станковића која говори о великом успеху репрезентације Краљевине Југославије (коју су тада чинили играчи из Србије) на Светском првенству у фудбалу у Уругвају 1930.године.

Под утицајем Ивице Бека, фудбалери одлазе у ноћни провод, а Тирке вече проводи са Долорес коју је тек упознао. Моша губи ентузијазам, Милутинац се сукобљава са Беком јер се не уклапа у тим. Хаџи прославља шаховску победу, а није обезбедио аутобус за одлазак на тренинг. Фудбалери су задивљени екипом Бразила. Појављује се и Хоџкинс, највећи трговац фудбалерима. Јакша купује мајмуна. Живковић касни на прву утакмицу на Првенству, јер је остао у Европи да сачека дресове за репрезентацију.

Улоге тумаче: Милош Биковић, Петар Стругар, Арманд Асанте, Бранко Ђурић,Предраг Васић, Небојша Илић, Војин Ћетковић, Бранимир Брстина, Драган Николић, Срђан Тодоровић..., као и шпански глумци Елена Мартинес, Франциско Вера, Конча Хидалго, Хосе Луис Мадариага, Роберто Гоја и Карла Санчес.