Читај ми!

Пси лају ветар носи, 3-5

Хумористичка играна серија, по жанру комедија карактера и нарави. То је прича о мало знаном,контроверзном свету предграђа и рустикалне периферије Београда. Главни јунак приче је Костадин Ставрић-Ставра, ситни преварант, на први поглед прек и незгодан. Он преживљава радећи све и свашта. Све његове „пословне“ прилике су на ивици закона. Ипак, он није криминалац, већ само човек који покушава да прехрани породицу.

У дворишту Ставрића у току је породична фудбалска утакмица. Ставра се дотерује и већ по навици неспретно покушава да избегне породичне обавезе, објашњавајући Гроздани да се спрема за пословни састанак. Седа у кола и договара виђање са удовицом Виолетом.

У свом кабинету, оптерећен мислима о зеленашима који га јуре и дебелом Слађану коме је Ставра узео паре, Гладиола слуша Микине приче о Рафаелином певачком умећу и невољно им даје последњи динар. Они одлазе у студио великог музичког продуцента, који им је обећао блиставу каријеру.
Ставра са кутијом вијагре у џепу одлази у посету удовици Виолети. Уместо ње, врата генералске виле отвара комшија Трајче, решен да им поквари планове.

Глумачка екипа је бројна: Тихомир Станић, Анита Манчић,Мира Бањац, Радослав Рале Миленковић, Радош Бајић,Миленко Павлов, Боро Стјепановић, Ана Сакић, Марко Живић, Иван Јевтовић, Драган Маринковић Маца, Недељко Бајић, Исидора Минић, Александар Срећковић Кубура, Данчо Чевревски и многи други. Сценариста је Радош Бајић, редитељка Јелена Бајић-Јочић.

Серија је снимљена у копродукцији РТС-а и Контраст Студија.