Читај ми!

На путу за Монтевидео, 5-9

„На путу за Монтевидео“ је наставак серије „Монтевидео, Бог те видео!“, редитељског пренца глумца Драгана Бјелогрлића по сценарију Срђана Драгојевића и Ранка Божица. Сценарио је написан по истоименој књизи спортског новинара Владимира Станковића а која говори о великом успеху репрезентације Краљевине Југославије (коју су тада чини играчи из Србије) на Светском првенству у фудбалу у Уругвају 1930. године.

Серија прати путовање репрезентативаца до Уругваја које је почело возом од Београда преко Хрватске, Аустрије, Швајцарске и Лихтенштајна, све до француског града Марсеја где су се укрцали на прекоокеански брод „Флорида" како би наставили путовање до Монтевидеа.

Рајко са женом иде код гатаре. Фудбалери су у Аустрији, а Роса и Ели у Котору. У кафану газда Рајка инсталирају телефон захваљујући Елином оцу.
Божа организује тренинг фудбалера на травњаку испред железничке станице.

Глумачка екипа је бројна: Милош Биковић, Петар Стругар, Предраг Васић, Милутин Караџић,Бранимир Брстина, Данина Јефтић, Тамара Драгичевић,Небојша Илић, Војин Ћетковић, Виктор Савић, Анита Манчић, Срђан Тимаров, Никола Ђуричко и други.