Читај ми!

На путу за Монтевидео, 4-9

„На путу за Монтевидео“ је наставак серије „Монтевидео, Бог те видео!“, редитељског пренца глумца Драгана Бјелогрлића по сценарију Срђана Драгојевића и Ранка Божица. Сценарио је написан по истоименој књизи спортског новинара Владимира Станковића а која говори о великом успеху репрезентације Краљевине Југославије (коју су тада чини играчи из Србије) на Светском првенству у фудбалу у Уругвају 1930. године.

Серија прати путовање репрезентативаца до Уругваја које је почело возом од Београда преко Хрватске, Аустрије, Швајцарске и Лихтенштајна, све до француског града Марсеја где су се укрцали на прекоокеански брод „Флорида" како би наставили путовање до Монтевидеа

По Росу долази отац који хоће да је води кући да би је удао. Газда Рајку стиже писмо за Росу од Тиркета. Роса не жели да се врати кући и одлази код Ели. Мали Станоје враћа торбу с новцем преко новинара Боре. Екипа не зна како да реши проблем са Станојем. Бароница и Бошко откривају да се знају од раније.

Глумачка екипа је бројна: Милош Биковић, Петар Стругар, Предраг Васић, Милутин Караџић, Бранимир Брстина, Данина Јефтић, Тамара Драгичевић, Небојша Илић, Војин Ћетковић, Виктор Савић, Анита Манчић, Срђан Тимаров, Никола Ђуричко и други.