Читај ми!

Санта Мариа дела салуте, 1-11

Биографска серија о Лази Костићу, знаменитом српском песнику, чији је лик оживео Војин Ћетковић, а његову велику љубав - Ленку Дунђерски, Тамара Алексић.

Младом песнику и докторанту Лази Костићу сви желе да помогну да се, по повратку из Пеште, укључи у јавни, политички и културни живот. Јован Јовановић Змај му помаже да објави прве стихове, а Светозар Милетић га уводи у свој покрет за национално особођење Војводине. Лаза Костић учествује у свим дешавањима, па и у оснивању Српског народног позоришта у Новом Саду, на чијем отварању чита своје песме. Такође, учествује у пресељењу Матице српске из Пеште у Нови Сад, пише дело Максим Црнојевић. Костићеви кумови, богата породица Дунђерски су му подршка у сваком смислу, па и финансијском и желе да га ожене са кћерком богате удовице.

Остале улоге тумаче: Јоаким Тасић, Небојша Илић, Небојша Дугалић, Тихомир Станић, Александар Берчек, Светлана Бојковић, Нела Михаиловић, Слобода Мићаловић, Дејан Луткић, Маја Шиповац, Милица Груичић, Наташа Нинковић, Предраг Ејдус.

Редитељ Здравко Шотра