Читај ми!

Мој рођак са села, 4-13

"Мој рођак са села" је драмска серија која је снимљена у копродукцији Радио-телевизије Србије и Кошутњак филма.

У четвртој епизоди која носи назив "Генералска кћи", породица Малешевић покушава да се врати свом уходаном животу планирајући, пре свега, пољске радове, као и музицирање на прославама. Међутим, Драгана бежи од своје куће, решена да се што пре уда за Малишу, и долази код Малешевића изненада, реметећи договорено.

И мада они увек имају решење за све, те ће тако наћи начин да помогну деци, нарочито вештим показаће се Рајко - пољски радови не могу да чекају. Зато је ту рођак Вранић да помогне иако и сам притиснут проблемима: жена тражи развод од њега, појачава се неизвесност у вези са његовим статусом у војсци, итд. Учитељица Дуња полако осваја нови простор и упознаје људе, тако и младог Вранића, пријатно изненађена његовим изгледом, знањем, друштвом. А Цица и Стојан, у својој потрази за одбеглом ћерком, појављују се код Малешевића са невероватним захтевом.

Играју: Војин Ћетковић, Драган Јовановић, Танасије Узуновић, Дубравка Мијатовић, Небојша Глоговац, Сузана Лукић, Лазар Дубовац, Петар Божовић, Душанка Стојановић, Љубинка Кларић, Вера Чукић, Јелица Сретеновић, Ива Штрљић, Милена Павловић, Тихомир Станић и други.
Према сценарију Радослава Павловића, серију је режирао Марко Маринковић.

Серија је добро примљена од гледалаца, те је остварила рекордну гледаност премашивши 3 милиона гледалаца по епизоди. Ради се о једној од најуспешнијих играних серија из продукције Радио-телевизије Србије у последњој деценији.