Читај ми!

Пси лају ветар носи, 7-11

Хумористичка играна серија, по жанрку комедија карактера и нарави. То је прича о мало знаном,контроверзном свету предграђа и рустикалне периферије Београда. Главни јунак приче је Костадин Ставрић-Ставра, ситни преварант, на први поглед прек и незгодан. Он преживљава радећи све и свашта. Све његове „пословне“ прилике су на ивици закона. Ипак, он није криминалац, већ само човек који покушава да прехрани породицу. Често је непромишљен и зато упада у бројне проблеме и неприлике.

Цела породица Ставрић је ангажована на паковању Куала Лумпур гаћа. Док су сви остали сумњичави, Ставра све своје наде полаже у нови бизнис.

Одлази код Виолете, а и не слути да му је интервентна јединица полиције за петама. Комшија Трајче ликујући присуствује хапшењу Костадина Ставрића.
У канцеларији инспектора Павловића, Гладиола са адвокатом Ушкетом (Петар Бенчина) сазнаје да је Ставра, због претњи бомбом оператеру Телекома, приведен због покушаја тероризма.
Чак и Гостимир, као заклети комуниста и активни члан СУБНОР-а, одлази код својих партијских другова да интервенише и покуша да избави несрећног Ставру из ЦЗ-а.

Глумачка екипа је бројна: Тихомир Станић, Анита Манчић,Мира Бањац, Радослав Рале Миленковић, Радош Бајић,Миленко Павлов, Боро Стјепановић, Ана Сакић, Марко Живић, Иван Јевтовић, Драган Маринковић Маца, Недељко Бајић, Исидора Минић, Александар Срећковић Кубура, Данчо Чевревски и многи други. Сценариста је Радош Бајић, редитељка Јелена Бајић-Јочић. Серија је снимљена у копродукцији РТС-а и Контраст Студија.