Читај ми!

ТВ театар – Отело

Представа "Отело", настала по тексту истоимене Шекспирове трагедије, игра се на сцени "Љуба Тадић" у Југословенском драмском позоришту у режији Милоша Лолића.

"Отело" је једна од четири велике Шекспирове трагедије, бесмртна прича о љубомори и трагедији, мржњи и освети, наивности и ирационалном злу, зависти и изиграном поверењу. Радња драме се одвија 1570. године у морском пристаништу на Кипру. У заплету је веза млетачког генерала, црнца, Отела и Дездемоне, лепе ћерке сенатора Брабанција. Њихова љубав се базира на Отеловим слатким причама о путовањима и авантурама, које разгаљују младо девојачко срце. На путу тој романси испречила се, не само разлика у годинама, раса и искуство, већ и злобна околина која само гледа да убаци семе раздора у ову идилу. Отела игра Војин Ћетковић, Дездемону Милена Живановић.

У осталим улогама: Никола Ђуричко, Бранислав Лечић, Горан Даничић, Радован Вујовић, Дубравка Ковјанић, Љиљана Међеши, Никола Ракочевић, Дубравко Јовановић, Лазар Ђукић, Дејан Дедић, Иван Пантовић.
Уреднице емисије "ТВ Театар" - Тамара Барачков и Ранка Јакшић
Режија и адаптација емисије "ТВ Театар" - Андреа Ада Лазић