Санта Мариа дела салуте, 3-11

Биографска серија о Лази Костићу, знаменитом српском песнику, чији је лик оживео Војин Ћетковић, а његову велику љубав - Ленку Дунђерски, Тамара Алексић.Серија (11 епизода) је снимана у војвођанским градовима, дворцима и манастирима, као и у Црној Гори, у Бечу, Будимпешти и Венецији.Остале улоге тумаче: Јоаким Тасић, Небојша Илић, Небојша Дугалић, Тихомир Станић, Александар Берчек, Светлана Бојковић, Нела Михаиловић, Слобода Мићаловић, Дејан Луткић, Маја Шиповац, Милица Груичић, Наташа Нинковић, Тамара Алексић, Предраг Ејдус.Редитељ Здравко Шотра

Лаза Костић путује. У Дубровнику сви знају за њега, у Бечу држи предавање о српској народној поезији. Кнез Милан Обреновић шаље га у Берлин где ће Србија на тамошњем конгресу званично постати независна држава.
Лаза Костић уређује новине, пише, преводи Хамлета. Спремио је прстен за веридбу са Јулијаном Паланачки али се запио са друштвом. Убрзо је позван да дође на Цетиње код књаза Николе. Прихвата позив и одлази а Јулијана остаје да га и даље чека.

број коментара 0 Пошаљи коментар