Јагодићи, 1-12

Јагодићи је телевизијска серија из 2012. године, наставак серије Сва та равница. Радња серије је смештена у тридесете године прошлог века у банатском селу. Главни ликови су отац и његови синови, који пролазе кроз турбулентне везе.

У овој епизоди, газда Јован Јагодић, за време сеоске прославе доживљава трагедију. Његова супруга Милица умире под неразјашњеним околностима. Јован пати за вољеном супругом и по цео дан не излази из собе. О имању нико не брине, оптерећено је хипотеком и нагомиланим дуговима, због чега банка прети запленом. Након годину дана од Миличине смрти из Париза се враћа млађи брат Бранко. За то време гроф Милан Јагодић се опоравља у Сланкамену

Улоге тумаче Драган Николић, Дејан Луткић, Гордан Кичић, Иван Босиљчић, Радослав Миленковић, Војин Ћетковић, Слобода Мићаловић, Славица Вучетић, Нина Јанковић, Наташа Нинковић, Горица Поповић, Милорад Мандић и други. Редитељ Мирослав Лекић.

На 3. Федису 2013. године награду за најбољи глумачки пар добили су Нина Јанковић за улогу Александре Богдановић и Гордан Кичић за улогу Бранка Јагодића. Славица Вучетић и Радослав Миленковић награђени су Повељом за запажену улогу, а Мирослав Лекић Златном антеном за режију.

број коментара 0 Пошаљи коментар