Оно мало части, ТВ филм

Филм „Оно мало части“ у продукцији РТС-а снимљен је према мотивима позоришног комада Братислава Петковића "Легија части", коју је, заједно са аутором драме, написао редитељ филма Филип Чоловић.

Октобра 2001. године у Београду новинарка рубрике "Актуелности" ради интервју са Танаском Ракићем, сином српског борца из првог светског рата Темељка и бившим удбашем, који је и сам сада пензионер и живи повучено у једној бараки.

Разговор их одводи у 1953. годину. Танаско оживљава сећање на тадашњи сусрет Милунке Савић, наредника српске војске и капетана Благоја Петровића, који се одиграва у једној београдској кафани у време посете Никите Хрушчова Југославији.
Кроз евоцирање успомена из Великог рата, битака и рањавања кроз која су пролазили, Милунка, Благоје и Танаско, уз преплитање сцена од 1914. до 2001. године, исповедају причу о временима у којима се, на сличан начин, догађају истоветни заборави и неправде онима који су своје животе часно полагали на олтар отаџбине

Улоге у ТВ филму "Оно мало части" тумаче:
Љиљана Благојевић (Милунка Савић), Миодраг Крстовић (Благоје Петковић), Тома Курузовић (Танаско Ракић), Никола Ракочевић (Танаско Ракић, у младим данима), Соња Колачарић (новинарка) и Владислав Михаиловић (фотограф).

број коментара 0 Пошаљи коментар