Читај ми!

Muzzik video 2020, 5-16

ВИДЕО НОВОГ ИЗВОЂАЧА. AMVA 2020 селекциони жири имао је задовољство да одгледа велики број квалитетних остварења нових извођача. Десет номинација није било довољно да се представе сви који долазе, али они ће своје место наћи на програмима РТС 3, РТС Музика, CMC-а и MUZZIK телевизије и радија, које можете пратити и на паметном (анроидТВ) телевизору преко апликације MUZZIK TV или слушати на радио станицама MUZZIK Радија (google aple store) преко мобилних уређаја.

У селекцији AMVA у категорији најбољи видео новог извођача нашао се и Александар Баић, који је многе подсетио на Дина Дворника у извођењу „Халуцинација". Ту је и македонско откиће Дупер са видео синглом „Единствен начин". Да ће гитаре можда победити показује карловачи састав Еот , „Неправда" на крову зграде, омиљеној локацији видео аутора. Јана Вуковић са друге стране открива нове путеве поп музике у софистицираном споту „Врати ми време". Расни радијски сингл „Све о чему сам шутјела" нам даје веру и да мејнстрим поп има нове звезде Лу Јукелић. Млади за младе би могла да буде одредница за Матеу, и прави пут за видео сингл „Фајт". Велико освежење и појачање на реп сцени представља Репер из собе, и обратите пажњу на дијагнозу „Типкан, скролан". У селекцији су и три нова рок бенда из Сплита - Тете Романова (На радију), Београда ТБК - Идемо до клаба и Терминатор из Загреба са синглом „Рубикон дама".

Регионална сцена бира најбоље за вас и зато не пропустите јединствени серијал MUZZIK VIDEO 2020.

Иако је 2020 била најтежа година за музичку индустрију, видео продукција је била изузетно продуктивна и квалитетна, у свим жанровима. У најширем избору нашло се преко 3.000 видео спотова. Слекциони жири фестивала "Adria Muzzik Video 2020" је изабрао по десет видео спотова у 16 категорија, за које ће гледаоци и фанови моћи да гласају од 1. марта.
Церемонија проглашења најбољих остварења по категоријама, одржаће се 17. и 18. априла, у онлајн формату.
Од 1. марта ће гледаоци РТС 3 и телевизија које подржавају овај пројекат, као и сви корисници интернета моћи да прате емисије посвећене овом фестивалу, да виде номиноване спотове у 16 категорија и својим гласовима вреднују најбоља остварења.
Селекциони регионални тим је изабрао по десет номинованих спотова у свакој категорији.
Награде у категоријама - Најбољи видео, Видео новог извођача, Рок видео, Хип-хоп видео, Електро денс мјузик видео, Поп видео, Инди видео, Хип-хоп, Фјужн (World, Etno, Jazz) видео - додељују се извођачима.
Награде у категоријама - концепт и арт дирекција, камера, монтажа и постпродукција, специјални ефекти, кореографија, арт дирекција и анимирани видео - додељују се ауторима спотова.
И то није све. Велики допринос стварању кратких ремек дела дали су, поред свих осталих и глумци - драмски уметници, који су прихватили да учествују и креирају занимљиве улоге. Најбоља остварења моћи ћемо да видимо у номинацијама за „Главну улогу".
Музичари и видео аутори, у својим остварењима не ретко користе прилику и да пошаљу снажне друштвене, хумане, еколошке поруке, којих ћемо се подсетити у селекцији „Видео са поруком".