Читај ми!

Muzzik video 2020, 2-16

НАЈБОЉИ ФЈУЖН ВИДЕО. У овој категорији су селектовани извођачи у миксу различитих жанрова: џез, етно, фанк, електро.

Артисти из ове селекције немају свој медиј, и ретко се могу чути на програмима радио станица. Мада су им често дискографски тиражи завидни. Кросовер са балканским етном најчешћа добитна комбинација али у овој селекцији то је само почетак. Ту су Кал бенд, Марко Луис, Дубиоза колектив у колаборацији са саставом Лету штуке, Тончи Хуљић & Мадре Бадеса али и извођачи које публика региона тек треба да упозна попут Jall Aux Yeuh, франконфонског бенда из Бихаћа, македонског реге, техно, рок и фанк бенда Fank Shui, бенда Ми Вида који је покренула Вида Манестар, пратећи вокал Елементала, The Blondes из Опатије које воде Кики и Ела, Тонка пројекат Антоние Матковић Шерић и џез певачица и кантауторка Yелена.

За најбољи видео у овој и другим категоријама фестивала кратког музичког филма АMVA 2020 можете гласати на сајту www.muzzik.tv (amva2020.muzzik.tv).Фестивал кратког музичког филма Adria Muzzik Video Awards 2020. представља музичко-филмску манифестацију која афирмише и подстиче развој музичке индустрије, филмске и видео продукције у региону.  

Иако је 2020 била најтежа година за музичку индустрију, видео продукција је била изузетно продуктивна и квалитетна, у свим жанровима. У најширем избору нашло се преко 3.000 видео спотова. Слекциони жири фестивала "Adria Muzzik Video 2020" је изабрао по десет видео спотова у 16 категорија, за које ће гледаоци и фанови моћи да гласају од 1. марта.
Церемонија проглашења најбољих остварења по категоријама, одржаће се 17. и 18. априла, у онлајн формату.

Селекциони регионални тим је изабрао по десет номинованих спотова у свакој категорији.
Награде у категоријама - Најбољи видео, Видео новог извођача, Рок видео, Хип-хоп видео, Електро денс мјузик видео, Поп видео, Инди видео, Хип-хоп, Фјужн (World, Etno, Jazz) видео - додељују се извођачима.
Награде у категоријама - концепт и арт дирекција, камера, монтажа и постпродукција, специјални ефекти, кореографија, арт дирекција и анимирани видео - додељују се ауторима спотова.
И то није све. Велики допринос стварању кратких ремек дела дали су, поред свих осталих и глумци - драмски уметници, који су прихватили да учествују и креирају занимљиве улоге. Најбоља остварења моћи ћемо да видимо у номинацијама за „Главну улогу".
Музичари и видео аутори, у својим остварењима не ретко користе прилику и да пошаљу снажне друштвене, хумане, еколошке поруке, којих ћемо се подсетити у селекцији „Видео са поруком".