Срби са петог континента

Гост емисије Срби са петог континента, уредника Драгана Гавриловића је Владимир Пиштало, заслужни књижевник, добитник Нинове награде и других признања.

У разговору, атрактивно снимљеном у Мелбурну, Пиштало открива тајне његове нове књиге Сунце овог дана - писмо Андрићу,  коју је промовисао на далеком континенту, а која несумњиво нашу књижевност чини великом.

Смештајући Андрићево дело усред личног књижевног мита, Пиштало је своју причу инспирисао као писмо нашем нобеловцу. Путопис из света Андрићевог књижевног дела, комбинован је заправо са извештајем из нашег света. Бескомпромисно демонстрирајући етику књижевне оданости, али и оданости књижевности, приповедању света, Пиштало разговара са Андрићем на начин близак ономе, на који је млади Андрић разговарао са Гојом.  

О књизи, o утисцима о Аустралији, перцепцији света и другим размишљањима и детаљима који су пратили његову посету на позив Црногорског друштва Његош, са Владимиром Пишталом разговара Петар Пјешивац, такође писац, велики познавалац српске и светске књижевности.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић

Реприза, 05. јул у 02:02 и 09:05