Фабрика шећера, 4-4

Борис Миљковић, осведочени и награђивани креативац, спремио је за аудиторијум нову игру - документарну ТВ серију - својеврсни телевизијски експеримент, Фабрика шећера.

Документарна серија Фабрика шећера је приватна историја једне земље које више нема. Истовремено, то је и прича о једном необичном месту и људима који су га обележили.

Наизглед неповезани догађаји, после извесног времена почињу да добијају свој прави редослед, без обзира на време у којем су се појављивали у калеидоскопу доживљаја. Тако, одређене ствари за које мислимо да су измишљотина и апсолутни плод накнадног сећања, с временом добијају потврду своје истинитости, баш у неким стварима које ће се тек десити.

Зато и ова лична историја, на крају, проговара и о драми нашег тренутка - болним искуствима људи који напуштају своју земљу и суочавају се са тугом, изолацијом, носталгијом и празнином.

ТВ серија Фабрика шећера пројекат је Културно-образовног програм РТС-а. Реализацију пројекта помогла је амбасада Републике Србије у Каиру.

Сценарио, режија и нарација: Борис Миљковић

Учествују: Махмуд, Нада Дугоњић-Холт, Светлана Тодоровић, Рашко Миљковић, Драган Бисенић, Маја Сорић, Иван Ивековић, Адам Хенеин, Хани Сабет, Ниша Сурсок, Хана Ради, Хасан.

Директор фотографије: Милан Тврдишић
Видео монтажа: Анђела Грабеж

Реприза, 28. септембар у  01:03 и 09:03

број коментара 0 Пошаљи коментар